Kotiin

Kotiin

Aurinkosähkö toimii jokaisessa kodissa ja sitä saa tuottaa vapaasti, verottomasti ja ilman sähkönsiirtomaksua oman tontin rajojen sisäpuolella. Ylituotannon voi myydä valtakunnanverkkoon tai varastoida Naps KotiAkku -järjestelmään myöhempää käyttöä varten.

Oman aurinkosähköjärjestelmän asentamiseen omakotitaloon tai muuhun oman kiinteistön rakennukseen vaikuttavat kunnalliset asemakaavaohjeet, mutta useimmissa Suomen kunnissa järjestelmän saa asentaa oman kiinteistön katolle tai seiniin ilman erillistä lupaprosessia.

Asunto-osakeyhtiössä päätöksenteko vaatii lakisääteisen tai sopimusperusteisen käsittelyn, jota koordinoi taloyhtiön hallitus tai isännöitsijä. Aurinkosähköä voi hyödyntää esimerkiksi kiinteistöjen tarpeisiin, sähköautojen ja -akkujen lataamiseen tai asukkaiden omaan käyttöön.

Aurinkosähköjärjestelmää valittaessa kannattaa huomioida kohteen sijainti ja oma sähköntarve. Tyypillisesti omalla aurinkosähköjärjestelmällä voi tuottaa 25-30% vuotuisesta sähköntarpeestaan. Kotiakkua hyödyntämällä itse tuotetun sähkön hyödyntäminen nousee jonkun verran.

Sopivan järjestelmän omalle katolle voit suunnitella tästä:

Naps aurinkosähköjärjestelmän suunnittelutyökalu (Tulossa)

Napsin valikoimassa on lähes neljän vuosikymmenen kokemuksella valitut komponentit, jonka keskiössä on omassa tehtaassa valmistettu huippulaadukas Naps Saana-aurinkopaneeli. Saana on valmistettu Pohjolan erityisolosuhteet huomioiden ja kestää näin ollen meidän lumi- ja jääkuorman sekä huomioi matalan valoisuuden olosuhteet.

Naps Saana -aurinkopaneelia myydään Naps Premium -paketin mukana. Premium -paketissa on toimialan laadukkaimpia ja hyötysuhteeltaan parhaita komponentteja. Paketissa on myös huomioitu järjestelmän ulkonäkö, koska aurinkopaneelit ovat katolla varsin näkyvä elementti. Naps Saana -paneeli on yleisilmeeltään musta ja on näin ollen useimmilla katoilla varsin hillitty mutta tyylikäs lisä.

Valikoimassamme on myös Naps Value-paketti, jossa on edelleen korkealaatuisia komponentteja mutta paneelina Aasiasta tuotu laatupaneeli. Paneelissa on hopeanvärinen raami ja se soveltuu hyvin kohteisiin, jossa asennuksen ulkonäkö ei ole ratkaisevaa. Asennusjärjestelmämme on mitoitettu ja suunniteltu kestämään kaikki ne haasteet, jotka se voi kohdata katolla seuraavan 25-30 vuoden aikana. Tässäkin asiassa hyödynnämme pitkää kokemustamme.

Invertteri, eli vaihtosuuntaaja, on aurinkosähköjärjestelmän aivot. Se muuntaa katolla syntyneen sähkön kodin sähkölaitteisiin ja valtakunnanverkkoon sopivaksi. Se myös valvoo, että järjestelmä toimii oikein. Luonnollisesti käytämme vain toimialan parhaita ja luotettavimpia vaihtosuuntaajia yli kymmenen vuoden käyttökokemuksella. Omistajana voit itse seurata järjestelmän toimivuutta helpolla sovelluksella, jonka voi asentaa matkapuhelimeen tai tablettiin.

Naps KotiAkku mahdollistaa itse tuotetun sähkön lyhytaikaisen varastoinnin, jossa tuotat sähköä päivällä ja käytät sen itse illalla, yöllä tai seuraavana aamuna. Voit halutessasi myös ladata akkuja valtakunnanverkosta halvan sähkön aikaan ja käyttää sähköä kotona kun sähkö on verkosta ostettuna kalliimpaa.

Lue lisää:

Naps Solar Roof
Naps Solar Roof

 

Naps KotiAkku
Naps KotiAkku

 

Naps Autokatos
Naps Autokatos