Vapaa-ajalle

Vapaa-ajalle

Vietätpä vapaa-aikaasi vesistöissä liikkuen, matkailualueisiin tutustuen, sähköverkon ulottumattomissa eräalueella tai kodinomaisesti mökillä on aurinkosähkö käytettävissäsi. Auringonvalon tuottama energia varastoidaan akkuun, josta sähköä saa aina tarvittaessa.

Vapaa-ajan talon täyssähköistykset ovat kasvattaneet suosiotaan ja Napsin Big Pack-järjestelmät mahdollistavat kaikki kodin mukavuudet myös mökillä.

Napsin vapaa-ajan ratkaisut on suunniteltu ja toteutettu neljän vuosikymmenen ja yli 50 000 Suomessa toimitetun vapaa-ajan järjestelmän kokemuksella. Aurinkosähköratkaisut on suunniteltu erityisesti veneeseen, matkailuvaunuihin, asuntoautoihin tai itsenäisiksi sähkösaarekkeiksi mökille. Suunnittelun keskiössä on Pohjolan olosuhteet kestävä, pitkäaikainen ja vakaa järjestelmä. Vapaa-ajalla on tärkeä nauttia vapaa-ajasta, eikä käyttää sitä aurinkosähköjärjestelmän toiminnan murehtimiseen. Siksi Napsin järjestelmät sisältävät vain korkealaatuisia ja käytössä laadukkaiksi todettuja osia.

Suuremmissa vapaa-ajan kohteissa käytössä ovat usein normaalit kotiolosuhteisiin soveltuvat ratkaisut.

Järjestelmän keskiössä on huippulaadukas ja korkean hyötysuhteen omaava, Napsin itse valmistama aurinkopaneeli. Aurinkopaneeli on suunniteltu huomioimaan Suomen matalan valoisuuden olosuhteet ja samalla kestämään ankaran talven, jotta paneelia ei tarvitse esimerkiksi kesämökillä ottaa talveksi pois.

Naps käyttää Exiden huippulaadukkaita akkuja yli 20 vuoden yhteistyön suomalla kokemuksella. Oikein mitoitettu ja huollettu akku kestää asianmukaisessa käytössä todennäköisesti yli 10 vuotta. Ohjauskeskus, tai tuttavallisemmin säädin, on ns. off-grid-järjestelmän aivot. Laadukas ja oikein toimiva säädin varmistaa samaan aikaan, että sähköä riittää käytettäväksi ja että akut latautuvat oikein. Akuston asianmukainen lataus on niiden elinkaaren kannalta keskeinen asia.

Vapaa-ajan järjestelmämme toimivat usein 12 voltin tasavirralla (12VDC) ja Napsin valikoimassa on mm. laadukkaat 12VDC jääkaapit ja jääkaappi-/pakastinkaapit ja valaisimet. Meiltä saa myös järjestelmiä, jossa käyttöjännite on sama kuin kotona (230VAC). Silloin järjestelmään liitetään invertteri, eli vaihtosuuntaaja. Naps edustaa teknisesti huippulaadukasta sveitsiläistä Studeria.

 

Lue lisää Napsin ratkaisuista vapaa-ajalle:

Naps Big Pack
Naps Big Pack

 

Naps 12V järjestelmät
Naps 12V järjestelmät